POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO - SRIJEMSKA
Glagoljaška ulica 27b, 32 100 Vinkovci, tel.: +385 32 342 222
vukovarsko-srijemska uprava > Vijesti > Konferencija za medije povodom akcije "Mir i dobro"

Konferencija za medije povodom akcije "Mir i dobro"

Korisni linkovi:
Konferencija za medije povodom akcije "Mir i dobro"
20. prosinac 2018. -

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Božićne i novogodišnje blagdane provedite u veselju, prijateljskim i obiteljskim druženjima, a odgovornim ponašanjem učinite svoje bližnje sigurnim  –poruka je građanima koju je PU vukovarsko-srijemska poslala na današnjoj konferenciji za medije povodom preventivne akcije „Mir i dobro“.

Tradicionalna akcija koju Ministarstvo unutarnjih poslova kontinuirano provodi od 1993. godine, nije usmjerena samo na upozorenja o nestručnim korištenjima pirotehničkih sredstava nego, kako je naveo voditelj Odjela za javni red i mir Ante Zovak, umjerena na nekoliko čimbenika stanja sigurnosti. Ponajprije se odnosi na pojačana postupanja u prometu, posebice na graničnim prijelazima, kako bi se ako ne spriječile onda barem umanjile gužve očekivane u ovo doba godine, kao i na pojačanja osiguranja lokacija na kojima se očekuju okupljanja većeg broja osoba. Naša je zadaća osigurati povoljno stanje sigurnosti na području Vukovarsko-srijemske županije, kako za naše građane, tako i za sve goste koji će blagdane provesti na našem području, kazao je voditelj Zovak.

No, kako je u prosincu pojačan promet novca u svim trgovinama i trgovačkim centrima, policijski službenici će, sukladno sačinjenim procjenama i planovima, nadzirati takove lokacije, te provoditi pojačanu prevenciju provala te teških krađa i krađa.

Vođa grupe za protueksplozijsku zaštitu PU vukovarsko-srijemske Josip Colarić pozvao je građane da se suzdrže od uporabe pirotehnike, oružja i eksplozivnih sredstava. Nestručno rukovanje pirotehnikom i uporaba oružja u svrhu veselja, može, kako navodi Colarić prouzročiti požar, ozljedu osobe, opekline, nemjerljivu materijalnu štetu, dok se o štetnosti po ljudsko zdravlje ne treba ni govoriti.

Djeca moraju znati kako je svako pirotehničko sredstvo opasno-poručio je Mato Žulj iz Inspektorata MUP-a. Naveo je prošlogodišnje prijavljivanje tri roditelja jer su njihova djeca, mlađa od 14 godina,  koristila pirotehniku, bez roditeljskog nadzora. Upozorio je visoke novčane kazne koje prijete ovlaštenim trgovinama oružjem i pirotehnikom, ukoliko takova sredstva prodaju maloljetnim osobama. Istaknuo je kako na području PU vukovarsko-srijemske postoji 19 prodavaonica pirotehnikom i pet prodavaonica oružjem, no, unazad nekoliko godina nisu zabilježili ikakva kršenja zakonske regulative.

Na kraju konferencije, policijska službenica za prevenciju Mirna Marić predstavila je promidžbene spotove koje je Ravnateljstvo policije izradilo povodom akcije „Mir i dobro“  a odnose se na upozorenje građanima, prvenstveno djeci, kako je nestručno rukovanje pirotehnikom glavni uzrok stradavanja djece u blagdansko vrijeme.

Ovdje možete pogledati preventivne materijale MUP-a o akciji „Mir i dobro“

https://www.youtube.com/watch?v=pYaE7LnkF3E

https://publisher.mup.hr/PublicData/Brosura-Mir-i-dobro-2017-73edf40cc2.pdf
Vijesti za aktualni mjesec:


17.1.2019.Pronađena osoba koja je razbila izlog vukovarske pošte
17.1.2019.Provala u trgovinu; krađa novca u fitness centru
17.1.2019.Očevid požara u stambenoj zgradi
16.1.2019.Ponovno prometna nesreća na vinkovačkoj obilaznici
16.1.2019.Prometna nesreća na vinkovačkoj obilaznici
16.1.2019.Najava: Preventivno-represivna akcija prometne policije
16.1.2019.Provalnik otuđio novac
15.1.2019.Dovršena kriminalistička istraživanja
7.1.2019.Obavijest o testiranju
7.1.2019.Teška prometna nesreća kod Slakovaca
4.1.2019.Stanje u prometu
4.1.2019.Provala u skladište


str.: 1 od 1. Ukupno: 12 zapisa.