POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO – PODRAVSKA
Trg bana Josipa Jelačića 19, 33 000 Virovitica, tel.: +385 33 741 222
virovitičko-podravska uprava > Vijesti > Održana javna tribina djeca u prometu i nagrađeni za Dan ljubaznosti u ...

Održana javna tribina djeca u prometu i nagrađeni za Dan ljubaznosti u prometu

Održana javna tribina djeca u prometu i nagrađeni za Dan ljubaznosti u prometu
23. studeni 2018. -

 U srijedu, 21. studenoga s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica je održana javna tribina Djeca u prometu u organizaciji Policijske uprave virovitičko – podravske, Autokluba Virovitica i Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Na početku tribine su kratko iznijeti podaci o problematici sudjelovanja i stradavanja djece u prometnim nesrećama na području Policijske uprave virovitičko – podravske u proteklih pet godina, prema kojima je u prometnim nesrećama sudjelovalo 241 dijete, od kojih je dvoje poginulo, 22 je teško ozlijeđeno i 75 je bilo lako ozlijeđeno.

Prvi predavač na tribini, policijski službenik za kriminalističku obradu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Virovitica Mario Ripli je upoznao prisutne s karakterističnim najtežim prometnim nesrećama na našem području u kojima su nastradala djeca u posljednje tri godine, dok je dr. med., spec. opće kirurgije Opće bolnice Virovitica Maks Šenjug naveo najčešće i najteže ozljede kod djece u prometnim nesrećama, te važnost pravilnog korištenja dječjih sjedalica u vozilima kod prijevoza djece u cilju sprječavanja ozljeđivanja djece u prometnim nesrećama ili smanjenja posljedica u najtežim prometnim nesrećama.

Policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu u policijskoj upravi Anita Relić, koja je i savjetnica za dječje sjedalice Udruge Roda, je iznijela najvažnije činjenice vezane uz prijevoz djece u vozilima, ravnateljica Dječjeg vrtića Suhopolje Ivanka Škala i odgajateljica u tom vrtiću Valerija Tot su prezentirale rad s djecom na prometnoj edukaciji u predškolskoj ustanovi, a učiteljica tehničke kulture u Osnovnoj školi I. B. Mažuranić Orahovica Svjetlana Urbanek u nižim i višim razredima osnovne škole, projekte prometne preventive koje je provela u svojoj školi i program prometne preventive u osnovnim školama uključenima u eksperimentalnu fazu kurikularne reforme.

Voditeljica Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Ivana Molnar je prezentirala svoj rad s djecom dječje igraonice na temu prometa i nestandardne oblike rada s djecom na prometnoj edukaciji kroz predstavu i slikovnicu Usamljena svjetiljka čija je autorica. Tribinu je zaokružio voditelj Autokluba Virovitica Robert Valenteković koji je uz brojne aktivnosti koje se provode na edukaciji djece i mladih posebno naglasio važnost edukacije djece za vožnju biciklom i testiranja polaznika koje je u funkciji od prije dvije godine, a sve u cilju povećanja sigurnosti djece u prometu kao zajedničkom interesu svih prisutnih na tribini.

Na kraju tribine su proglašeni nagrađeni vozači za Dan ljubaznosti u prometu koji je ove godine proveden na području Virovitice i Pitomače u suradnji policijske uprave i Autokluba Virovitica. Četiri nagrađena vozača: Martina Tišljar, Denis Varga, Marin Pavoković i Domagoj Mikulić su bili najsretniji među 223 vozača koji su ustupili prednost prolaska pješacima na pješačkom prijelazu, od ukupno 314 koliko ih je trebalo. Nagrade najljubaznijim vozačima su osigurali Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije i Autoklub Virovitica.
Vijesti za aktualni mjesec:


14.12.2018.Pojačani nadzor prometa tijekom vikenda
14.12.2018.Zimski uvjeti vožnje
14.12.2018.Virovitica: Prometna nesreća s ozljeđenim osobama
14.12.2018.Voćin: 10. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja
12.12.2018.Pakrac: I. Malonogometnim turnirom obilježena 27. obljetnica pogibije virovitičkih policajaca
10.12.2018.Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna
10.12.2018.Slatina: dva požara u obiteljskim kućama
10.12.2018.Virovitica: Adastra promovira mladima "Živim život bez nasilja"
7.12.2018.Pojačani nadzor prometa tijekom vikenda
7.12.2018.Autosjedalice sv. Nikole
7.12.2018.Novi Senkovac: U slijetanju kamiona u kanal poginuo vozač
6.12.2018.Orahovica: U Osnovnoj školi I. B. Mažuranić održan preventivni projekt "Zdrav za 5"
4.12.2018.U Voćinu održan Sajam različitih kultura i tradicija
4.12.2018.Preventivna akcija Poštujte naš znak
4.12.2018.Virovitički interventni policajac Josip jadan osvojio drugo mjesto na sportskom natjecanju u oružanim snagama RH "Viribus unitis"
3.12.2018.Nelegalnim oružjem ubio psa nepoznatog vlasnika
3.12.2018.Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna


str.: 1 od 1. Ukupno: 17 zapisa.