POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
Trg Republike 1, 52 100 Pula, tel.: +385 52 532 111
istarska uprava > Vijesti > Ministar Božinović u Puli potpisao sporazume za poboljšanja uvjeta života i ...

Ministar Božinović u Puli potpisao sporazume za poboljšanja uvjeta života i rada policijskih službenika

Ministar Božinović u Puli potpisao sporazume za poboljšanja uvjeta života i rada policijskih službenika
13. rujan 2018. -

Foto: PU istarska 

Kako bi se poboljšali uvjeti života i rada policijskih službenika u Policijskoj upravi istarskoj, ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović je danas u Puli, nakon sjednice Vlade Republike Hrvatske, potpisao sporazume o sufinanciranju troškova stanovanja policijskih službenika na području Poreča, Umaga, Pule, Medulina te sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene objekta u Rovinju za stanovanje policijskih službenika.

Naime, stambeni smještaj policijskih službenika dugogodišnji je problem Ministarstva unutarnjih poslova, pogotovo u dijelovima Hrvatske koji su ujedno i najposjećenija turistička odredišta. U tim područjima, upravo zbog razvijenosti turizma i drugih poslovnih mogućnosti, postojao je slabiji interes za policijsko zanimanje među lokalnim stanovništvom te su se stoga u te krajeve upućivali policijski službenici iz drugih dijelova Hrvatske, najviše iz Slavonije. Budući da ti policijski službenici nemaju riješeno stambeno pitanje, Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo je, u suradnji s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, poduzeti odgovarajuće mjere u cilju poboljšanja materijalnog statusa i uvjeta života policijskih službenika.

Jedna od policijskih uprava koje se susreću s ovim problemom je i Policijska uprava istarska. Zahvaljujući uspješnoj suradnji između policijske uprave te jedinica lokalne i regionalne samouprave, koje su prepoznale da ulaganjem u policiju, ulažu u sigurnost svojih područja, u Puli su danas potpisana četiri sporazuma, vrijednosti 1.27 milijuna kuna, kojima će se riješiti stambeno pitanje za više od stotinu policijskih službenika. Gradonačelnik Pule Boris Miletić, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i načelnik općine Medulin Goran Buić prepoznali su važnost ulaganja u sigurnost i adekvatan život policijskih službenika u Istri tako da će njihove jedinice od 1. siječnja 2019. godine sufinancirati troškove najamnine i režijske troškove koje podmiruju policijski službenici u stanovima koje su iznajmili od trećih osoba.

''Istra je regija u kojoj se iz godine u godinu ostvaruje najveći broj noćenja i turističkih dolazaka te je, uz uobičajene, ovo dodatni razlog zašto je nužno da stanje sigurnosti na području Istarske županije bude na visokoj razini. Kako bi se to postiglo, prvenstveno na korist svih građana, ali i njihovih gostiju, ključan preduvjet jest osigurati onima koji sigurnost održavaju, policijskim službenicima, kvalitetne uvjete rada, suvremenu opremu, vrhunsku obuku i adekvatne radne prostore'', rekao je ministar Božinović nakon potpisivanja sporazuma i napomenuo kako je Ministarstvo unutarnjih poslova dosad već sklopilo slične sporazume s Novaljom, Dubrovnikom i Makarskom.

Osim sporazuma o financiranju troškova stanovanja policijskih službenika, ministar unutarnjih poslova  potpisao je i sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene objekta u Rovinju s istarskim županom Valterom Flegom i gradonačelnikom Rovinja Markom Paliagom. Tim sporazumom uređena je prenamjena objekta koji je trenutno devastiran i izvan upotrebe u stambenu zgradu s desetak manjih stanova. Procijenjena financijska vrijednost sporazuma je 10 milijuna kuna, pri čemu će Ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovati s 50%, Grad Rovinj s 35% i Istarska županija s 15 % sredstava. Ovo je prvi put da Ministarstvo unutarnjih poslova ulaže u prenamjenu stambenog objekta u manje stambene jedinice od 35-50 m², koje bi se dodijelile u najam djelatnicima Policijske uprave istarske, a kako bi se zadržali na radu u Policijskoj postaji Rovinj-Rovigno.

''Uz danas potpisane sporazume, u ovoj smo godini investirali u Istarsku županiju i preko projekta energetske obnove Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, za što smo prijavili objekte policijskih postaja u Bujama i Pazinu'', rekao je ministar Božinović i istaknuo da od početka mandata intenzivno radi na poboljšanju uvjeta rada policijskih službenika, a u cilju da se svakom policijskom službeniku omogući neometano i kvalitetno obavljanje zahtjevnih, složenih i nerijetko rizičnih policijskih zadaća.

Vijesti za aktualni mjesec:


20.9.2018.Obilježen Europski dan bez poginulih u prometu
19.9.2018.Pijan upravljao autobusom
19.9.2018.Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama
19.9.2018.Osumnjičen za prisilu prema službenoj osobi
19.9.2018.Prijavljen za krađu
19.9.2018.Požar kamp prikolice
19.9.2018.Teže ozlijeđen biciklist
18.9.2018.Rezultati nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela
18.9.2018.Policijski službenik osvojio medalje na natjecanju u gađanju
18.9.2018.Zaštite svoj bicikl od krađe
18.9.2018.Ozlijeđena u požaru – nadopuna događaja
17.9.2018.Projekt EDWARD – Dan bez poginulih u prometu
17.9.2018.Stanje sigurnosti u cestovnom prometu
17.9.2018.Pojačani nadzor korištenja mobitela i sigurnosnog pojasa
17.9.2018.Pripazite na džepare!
17.9.2018.Ozlijeđena u požaru
17.9.2018.Kod Kanfanara teško stradao pješak
17.9.2018.Udarila u rampu i teško se ozlijedila
14.9.2018.Promjena radnog vremena
14.9.2018.Prevarena prilikom pronalaska ''zlatnog'' nakita


str.: 1 od 4. Ukupno: 63 zapisa.