POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA
Ivana Mažuranića 9, 35 000 Slavonski Brod, tel.: +385 35 211 111
brodsko-posavska uprava > Vijesti > Aktivnosti policije od početka školske godine

Aktivnosti policije od početka školske godine

Aktivnosti policije od početka školske godine
12. rujan 2017. -

Foto: PU brodsko-posavska

-Područje prometa-

Tijekom prvog školskog tjedna, od 4. rujna, policijski službenici su sukladno iskustvima iz prethodnih godina, stvarnom stupnju ugroženosti, te položaju osnovnih škola i prilaznih ulica istima, pojačano nadzirali područje u zonama osnovnih škola, prvenstveno u cilju zaštite učenika prvih razreda osnovnih škola koji prvi puta postaju samostalni sudionici u prometu, ali i povećanja sigurnosti svih drugih polaznika škola. Osim toga preventivno su djelovali prema odraslima (roditeljima i drugim osobama koji dovoze djecu u školu sa automobilom) u cilju savjetovanja kako na siguran i zakoniti način prevoziti djecu u prijevoznim sredstvima, kako sigurno prijeći cestu korištenjem pješačkih prijelaza, itd. Prije početka školske godine izvršen je preventivni obilazak svih osnovnih škola, a o uočenim eventualnim nedostacima u prometnoj signalizaciji, zatraženo je od vlasnika cesta ili koncesionara hitno otklanjanje takvih nedostataka. U narednom razdoblju, policijski službenici će posjetiti osnovne škole i sudjelovati na roditeljskim sastancima, te sudjelovati na jednom satu u vidu edukacija, kojom prilikom će svi učenici na poklon dobiti kišne kabanice, koje su za provođenje akcije „Poštujte naše znakove“, nabavljene iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Tijekom provođenja akcije nije zabilježena niti jedna prometna nesreća u zonama škola niti stradavanja osoba.

-Područje javnog reda i mira-

U vremenu od 1. do 10. rujna, policijski službenici su na području PU brodsko-posavske, u segmentu javnog reda i mira, također poduzimali pojačane preventivno represivne aktivnosti u objektima i na prostorima na kojima se moglo očekivati činjenje prekršaja i nepoželjnih ponašanja maloljetnika i djece. Kod planiranja preventivno represivnih postupanja uzete su u obzir okolnosti i čimbenici, koji su na lokalnim razinama od ranije prepoznati kao generatori neprihvatljivih i kažnjivih ponašanja mladih (distribucija alkoholnih pića i drugih sredstava ovisnosti), kao i poznata okupljališta mladih u zonama trgovačkih i uslužno ugostiteljskih kompleksa, odgojno obrazovnih ustanova, parkova, igrališta i drugih javnih prostora na kojima su od ranije evidentirani različiti vidovi delinkventnih ponašanja mladih, višestruka narušavanja javnog reda i mira, uništavanja i oštećenja društvene i privatne imovine, ugrožavanja sigurnosti cestovnog prometa, nedozvoljeni noćni izlasci osoba mlađih od 16 godina i sl.

Dana 2./3. rujna, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u suradnji sa djelatnicima turističke inspekcije, na području Slavonskog Broda, pojačano su nadzirali  više ugostiteljskih objekta, te utvrdili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (točenje alkohola maloljetnoj osobi), i prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Također su zatečene četiri maloljetne osobe bez pratnje roditelja ili starije osobe, protivno Obiteljskom zakonu. U  zoni ugostiteljskog objekta je evidentiran prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, dok je na području grada uhićen počinitelj kaznenog djela uništenja ili oštećenja tuđe stvari.Dana 9./10. rujna, policijski službenici su na području Slavonskog Broda, pojačano nadzirali četiri ugostiteljska objekata. Pritom je u jednom ugostiteljskom objektu protivno čl. 93 Obiteljskog zakona, zatečen jedan maloljetnik bez pratnje roditelja ili starije osobe u koju roditelji imaju povjerenje, te dva maloljetnika u Slav. Brodu, u ulici Petra Krešimira IV, o čemu policija dostavlja izvješće Centru za socijalnu skrb. Nadalje, na prostoru Šetališta braće Radić, u Slavonskom Brodu, zatečeno je 8 maloljetnih osoba prilikom konzumacije alkoholnih pića na javnom mjestu, za koje je utvrđeno da su počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv kojih su izdana pisana upozorenja.

Dana 2/3. rujna, na području Nove Gradiške, policijski službenici su provodeći pojačane preventivno represivne mjere, utvrdili 4 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ispijanje alkohola na javnom mjestu). Unutar ugostiteljskog objekta je utvrđen prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je nadzorom prometa utvrđeno 4 prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa (vožnja pod utjecajem alkohola).

Dana 8./9. rujna, policijski službenici Policijske postaje Nova gradiška, u suradnji sa turističkim inspektorom, nadzirali su četiri ugostiteljska objekta. Dana 10. rujna, izdano je pismeno upozorenje građaninu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ispijanje alkohola na javnom mjestu).

Tijekom vikenda 8./10. rujna, policijski službenici Policijske postaje Okučani, u okviru preventivno represivnih mjera, evidentirali su dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, počinjenih u ugostiteljskom objektu od strane punoljetnih počinitelja protiv kojih podnose optužni prijedlog mjerodavnom Prekršajnom sudu.Vijesti za aktualni mjesec:


21.6.2018.Savjeti i upozorenja sudionicima u prometu
20.6.2018.Policija zaplijenila 10.3 kg marihuane
20.6.2018.Otkriven kradljivac novca iz svatova
19.6.2018.Građani riješite se oružja, učinite svoj dom sigurnijim
18.6.2018.Policija apelira - budite oprezni u prometu!
15.6.2018.Obilježen Dan općine Okučani i Rešetari
15.6.2018.Pojačani policijski nadzori i ovaj vikend!
15.6.2018.Pucao iz oružja koje je nedozvoljeno posjedovao
14.6.2018.Pronevjera i prijevara u gospodarskom poslovanju
14.6.2018.Kažnjen za vožnju u alkoholiziranom stanju
14.6.2018.Remetili javni red i mir
13.6.2018.Obilježena 27. godišnjica osnutka 3. bojne "Kobre" 3. gardijske brigade "Kune"
13.6.2018.Požar kombajna
13.6.2018.Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, pijani vizač se udaljio
12.6.2018.Građani predložite lokacije za nadzor brzine
12.6.2018.Produžen rok za prijavu za zanimanje policajac do 31. srpnja
12.6.2018.Sa 2,67 g/kg alkohola izazvao prometnu nesreću
12.6.2018.Teško ozlijeđena pješakinja
12.6.2018.Dragovoljno predali bombe i oružje
11.6.2018.Dan otvorenih vrata


str.: 1 od 2. Ukupno: 40 zapisa.